Ugrás a fő tartalomra

Futónaptár - Planner

Nem a versenyekért indulok versenyeken, csak mert...  tervem, ahol talán rajthoz állok:2017.04.18 - mostanában úgy jön ki, a szabad hétvégéim, hogy nem tudok egy igazi jó versenyen futni... még tervben sincs a közeljövőben...
Mondjuk, ezt annyira nem bánom, futok én magamnak eleget, csak azért mégis ;-)

és még...


Zalakaros 34 km - 2016

Balatonfüred 10k - 2016

Keszthely 10k - 2016...mert
 Versenyezni nem kell.
Versenyen indulni, egy lehetőség.
Lehetőség arra, hogy megmérettesd magad, elsősorban önmagaddal szemben.
Edzettél keményen, sokat futottál, kitartóan, hónapok óta, hetente egy-két, vagy két-három alkalommal. Futsz. Futó vagy.
Fejlődtél? Volt értelme? Fogytál? Jobb a kondíciód mint azelőtt?
Versenyezni nem kell.
Viszont egy nagyon jó lehetőség arra, hogy felmérd erőnléted, kitartásod, fejlődésed, vajon mire vagy képes, hiszen az igazi időeredmények a versenyen születnek. Saját időid vághatod sutba, ha elindulsz egy versenyen, amikor magával ragad a tömeg, a hangulat és a versenyláz, izgalom.
És futsz ahogy még sosem!
A futóversenynek hangulata van. Ott mindenki barát, nem számít mennyit futottál, hogyan futsz... futsz, akkor közénk tartozol, barát vagy.
Versenyezni nem kell. De kihagyni, egy elszalasztott lehetőség a futásod egy szinttel magasabbra emelésében.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mennyit jelent egy hetes pihenő a futóteljesítményünkben?

Összehasonlítottam futásom adatait az egy hetes pihenés következményeinek igazolására

Az elmúlt héten nem futottam egy métert sem.
Úgy éreztem, szükségem van egy kis pihenőre, sokat futottam és nekem, komoly teljesítményeket sikerült elérnem:

4x a Bazitai hegy megfutása 21 km - 2:10 perc
36 km - a leghosszabb futásom - 3:30 perc
PB - az egyórás futásom 11.87 km, új rekord
PB - 12 perces teszt 2.69 km, új rekord

S e teljesítmények mellett minden másnap 12 km - t futottam, a szokásos körömet. Nem igazán fordítottam figyelmet a pihenésre, s e teljesítmények után is megfutottam másnap a szokásos 12-őt.
Szóval fáradtnak éreztem magam. Úgy éreztem, bárhol, bármikor eltudnék aludni, nehezen mentem le a lépcsőkön, meg ilyesmi... Ezért úgy döntöttem, egy hét pihenőt adok magamnak. Ez éppen egybe esett az áprilisi téllel ;-) így a nagyon zord itélet időben nem futottam... már úgy is elegem volt a sok hidegből!

Az egy hetes pihenőben semmit sem csináltam. (nem helyes!) Többször sétáltam nagyokat,…

In memorian Hári Gyula - 30 km

30 km futás Hári Gyulára emlékezve
Hári Gyula, Zala megye első ultrafutója, aki dobogós volt a Spartathlonon, Nován született. Hatvan éves lenne. Születésnapja alkalmából emlékfutást szervezett Bérces Edit, ultrafutó, világbajnok.
A program úgy alakult, hogy péntek este egy fórumot tartottunk, ahol találkoztam néhány sok (nagyon sok) kilométeres ultrafutóval, akik megosztották Hári Gyulával kapcsolatos emlékeiket az érdeklődőknek.
Másnap, 18-án, szombat délben a novai temetőben tartottunk egy pár perces emlékezést. Sok futó aláírásával díszített fehér szalagot helyeztünk el a sírján.

Sergyán Gábor és jómagam fél kilenckor indultunk útnak szombat reggel, Zalaegerszegről, hogy aztán harminc kilométert megfutva érkezzünk szülőfalumba, Novára. (Pali bácsi, akinek a lábában 256 ezer kilométer van már és 78 éves) korábban indult, tekintettel a lassabb tempójára.
Enyhe izgalommal szedtem a lábam, hisz a harminc kilométer azért mégis csak harminc kilométer. Nem beszélve arról, hogy három nappal …

Leghosszabb futásom: 36 km

Az úgy volt, hogy nagyon ráértem. És ha már olyan nagyon ráérek, gondoltam, futok egy hosszút, csak, hogy valami különleges is történjen mindennapi futásaim közepette. (itt a verseny szezon, de úgy jött ki, hogy eddig sehol sem tudtam elindulni...)
Szombat délelőtt (tegnap) estem neki a távnak, igaz még az indulás előtt egy órával sem voltam biztos az útvonalat illetően. Két tervem is volt, de aztán a simább útat választottam, ha már 36-38 km körülit szerettem volna mindenképp abszolválni, ne nehezzítsem meg a dolgom feleslegesen.

       Tízkor indultam, körülbelül 12 fokban s végül a Zalaegerszeg - Zalacséb - Zalaegerszeg útvonal mellett döntöttem. Az eleje nagyon jól ment, könnyedén tartottam az 5 - 5:20 -as tempót. Tíz kilométer hamar meglett (második legjobb időmmel). Az volt a terv, hogy elfutok valahová és onnan vissza. Tehát 18 kilométernél, bárhol is vagyok, megfordulok. Ez a forduló Zalacséb túloldalán érkezett el. Ekkor már gondban voltam a frissítéssel. (két deci i…