Ugrás a fő tartalomra

Göcsej Galopp 33 km

Sokat hallottam már a Göcsej Galoppról, ami gyakorlatilag egy jól átgondolt teljesítménytúra, amit természetesen túrázóként is és futóként is teljesíteni lehet. Régebben futó (zaszse) társaimtól legendákat hallottam, micsoda megpróbáltatásokkal kell szembe néznie annak aki indul valamelyik távon. Sártenger meg ilyesmi...

Nos, a Zaszos barátokkal megfutottuk a Galoppot március ötödikén, bár jobban illene az a kifejezés, hogy galoppoztunk, hisz túrázóként neveztünk és gyakorlatilag túráztunk és futottunk is, ahogy jólesett és a 33 kilométert 4 óra alatt teljesítettük.
Szép tájakon vezetett az út, megmondom őszintén, szokásomtól eltérően nem tájékozódtam, milyen útvonalon futunk és mennyi lesz a szintkülönbség, meg ilyesmi. Úgy, hogy teljes meglepetés volt számomra az útvonal. 
Kávás - Kustánszeg - Németfalu - Böde - Kávás
A hegyekben és erdőkön át vezetett az út, aszfalt csak elvétve volt a lábunk alatt, úgy hogy kifejezetten tetszett! Azért is, mert felvettem a futórepertoáromba a terepfutást is az ősszel, így megvolt a kétheti adagom ;-) Mit mondjak, helyenként bukdácsoltunk a kidőlt fákon át, árkokat ugrottunk át és hatalmas pocsolyákat kerülgettünk.
Élmény volt a javából!
A frissítésekkel mindenki elégedett volt, bőven volt minden és időben, bár én elvoltam a három csokimmal amit már otthon betettek a futómellényem zsebébe és a hátizsákomba töltöttem egy liter vizet. Ennyi volt a frissítés részemről. Éppen elég volt.
Egyébként a célban mindig van lángos, minden résztveőnek jár egy közepes ;-)
Szóval élmény volt, jó társasággal galoppoztam és azt hiszem, ha tehetem jövőre is megcsinálom.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mennyit jelent egy hetes pihenő a futóteljesítményünkben?

Összehasonlítottam futásom adatait az egy hetes pihenés következményeinek igazolására

Az elmúlt héten nem futottam egy métert sem.
Úgy éreztem, szükségem van egy kis pihenőre, sokat futottam és nekem, komoly teljesítményeket sikerült elérnem:

4x a Bazitai hegy megfutása 21 km - 2:10 perc
36 km - a leghosszabb futásom - 3:30 perc
PB - az egyórás futásom 11.87 km, új rekord
PB - 12 perces teszt 2.69 km, új rekord

S e teljesítmények mellett minden másnap 12 km - t futottam, a szokásos körömet. Nem igazán fordítottam figyelmet a pihenésre, s e teljesítmények után is megfutottam másnap a szokásos 12-őt.
Szóval fáradtnak éreztem magam. Úgy éreztem, bárhol, bármikor eltudnék aludni, nehezen mentem le a lépcsőkön, meg ilyesmi... Ezért úgy döntöttem, egy hét pihenőt adok magamnak. Ez éppen egybe esett az áprilisi téllel ;-) így a nagyon zord itélet időben nem futottam... már úgy is elegem volt a sok hidegből!

Az egy hetes pihenőben semmit sem csináltam. (nem helyes!) Többször sétáltam nagyokat,…

In memorian Hári Gyula - 30 km

30 km futás Hári Gyulára emlékezve
Hári Gyula, Zala megye első ultrafutója, aki dobogós volt a Spartathlonon, Nován született. Hatvan éves lenne. Születésnapja alkalmából emlékfutást szervezett Bérces Edit, ultrafutó, világbajnok.
A program úgy alakult, hogy péntek este egy fórumot tartottunk, ahol találkoztam néhány sok (nagyon sok) kilométeres ultrafutóval, akik megosztották Hári Gyulával kapcsolatos emlékeiket az érdeklődőknek.
Másnap, 18-án, szombat délben a novai temetőben tartottunk egy pár perces emlékezést. Sok futó aláírásával díszített fehér szalagot helyeztünk el a sírján.

Sergyán Gábor és jómagam fél kilenckor indultunk útnak szombat reggel, Zalaegerszegről, hogy aztán harminc kilométert megfutva érkezzünk szülőfalumba, Novára. (Pali bácsi, akinek a lábában 256 ezer kilométer van már és 78 éves) korábban indult, tekintettel a lassabb tempójára.
Enyhe izgalommal szedtem a lábam, hisz a harminc kilométer azért mégis csak harminc kilométer. Nem beszélve arról, hogy három nappal …

Leghosszabb futásom: 36 km

Az úgy volt, hogy nagyon ráértem. És ha már olyan nagyon ráérek, gondoltam, futok egy hosszút, csak, hogy valami különleges is történjen mindennapi futásaim közepette. (itt a verseny szezon, de úgy jött ki, hogy eddig sehol sem tudtam elindulni...)
Szombat délelőtt (tegnap) estem neki a távnak, igaz még az indulás előtt egy órával sem voltam biztos az útvonalat illetően. Két tervem is volt, de aztán a simább útat választottam, ha már 36-38 km körülit szerettem volna mindenképp abszolválni, ne nehezzítsem meg a dolgom feleslegesen.

       Tízkor indultam, körülbelül 12 fokban s végül a Zalaegerszeg - Zalacséb - Zalaegerszeg útvonal mellett döntöttem. Az eleje nagyon jól ment, könnyedén tartottam az 5 - 5:20 -as tempót. Tíz kilométer hamar meglett (második legjobb időmmel). Az volt a terv, hogy elfutok valahová és onnan vissza. Tehát 18 kilométernél, bárhol is vagyok, megfordulok. Ez a forduló Zalacséb túloldalán érkezett el. Ekkor már gondban voltam a frissítéssel. (két deci i…