Ugrás a fő tartalomra

Egy hosszú, végre jó idő van

Élveztem a mai futásom.
Hosszú idő óta nem volt ilyen jó idő, és nagyon kívántam már egy nyugodt, hosszút, mindenféle küzdelem nélkül. Tíz óra után, két fokban indultam és hat fok körül volt mikor haza értem. Egy hosszút akartam futni, nagyon befele fordulósat.

Sokat gondolkodtam, merre menjek, aztán egy Zalaegerszeg - Hatház - Zalaboldogfa - Bagod - Zalaegerszeg útvonal mellett döntöttem. Még sohasem futottam ezt a kört, ezért nagyon vonzott a felfedezés öröme, izgalma is.. csak saccolni tudtam, hány kilométer lehet.. talán 20 körül, gondoltam. Az éppen elég lesz az elmerülésre.

Aztán 23.4 km lett a vége.
Élveztem minden percét, megfelelő távolság ahhoz, hogy magamban szöszmötöljek, és ezt rendesen kiélvezzem. Szép tájakon futottam, majdnem végíg sütött a nap, kellemes idő volt.

E felvételek Zalaboldogfa határában készültek, tíz kilométer után. Frissítettem egy magnézium tablettával és két korty iso itallal.

Jó tempóban futottam, 5.20 és 5.35 között, s mivel hosszúra készültem a Kayano21 - et vettem fel. Azért is, mert ezt a cipőt utoljára a karosi 34-en használtam és aggódtam, hogy megsértődik rám a mellőzés miatt.

Amikor Bagod felől a főúton futottam Egerszeg felé, két felfedezést is tettem:
egy, minden sofőnek aki szembe jött velem autóval, nagy a feje, terpeszkednek jólakottan az autóikba és előszeretettel bámulnak... vagy csak a szélvédő üvege nagyítja fel őket?

kettő: a női sofőröket nagyon zavarja az úton felbukkanó váratlan esemény, mondjuk egy futó feltűnése... nem tudnak reagálni rá, csak nyomják a gázt tovább és még kikerülő manőverre is képtelenek...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mennyit jelent egy hetes pihenő a futóteljesítményünkben?

Összehasonlítottam futásom adatait az egy hetes pihenés következményeinek igazolására

Az elmúlt héten nem futottam egy métert sem.
Úgy éreztem, szükségem van egy kis pihenőre, sokat futottam és nekem, komoly teljesítményeket sikerült elérnem:

4x a Bazitai hegy megfutása 21 km - 2:10 perc
36 km - a leghosszabb futásom - 3:30 perc
PB - az egyórás futásom 11.87 km, új rekord
PB - 12 perces teszt 2.69 km, új rekord

S e teljesítmények mellett minden másnap 12 km - t futottam, a szokásos körömet. Nem igazán fordítottam figyelmet a pihenésre, s e teljesítmények után is megfutottam másnap a szokásos 12-őt.
Szóval fáradtnak éreztem magam. Úgy éreztem, bárhol, bármikor eltudnék aludni, nehezen mentem le a lépcsőkön, meg ilyesmi... Ezért úgy döntöttem, egy hét pihenőt adok magamnak. Ez éppen egybe esett az áprilisi téllel ;-) így a nagyon zord itélet időben nem futottam... már úgy is elegem volt a sok hidegből!

Az egy hetes pihenőben semmit sem csináltam. (nem helyes!) Többször sétáltam nagyokat,…

In memorian Hári Gyula - 30 km

30 km futás Hári Gyulára emlékezve
Hári Gyula, Zala megye első ultrafutója, aki dobogós volt a Spartathlonon, Nován született. Hatvan éves lenne. Születésnapja alkalmából emlékfutást szervezett Bérces Edit, ultrafutó, világbajnok.
A program úgy alakult, hogy péntek este egy fórumot tartottunk, ahol találkoztam néhány sok (nagyon sok) kilométeres ultrafutóval, akik megosztották Hári Gyulával kapcsolatos emlékeiket az érdeklődőknek.
Másnap, 18-án, szombat délben a novai temetőben tartottunk egy pár perces emlékezést. Sok futó aláírásával díszített fehér szalagot helyeztünk el a sírján.

Sergyán Gábor és jómagam fél kilenckor indultunk útnak szombat reggel, Zalaegerszegről, hogy aztán harminc kilométert megfutva érkezzünk szülőfalumba, Novára. (Pali bácsi, akinek a lábában 256 ezer kilométer van már és 78 éves) korábban indult, tekintettel a lassabb tempójára.
Enyhe izgalommal szedtem a lábam, hisz a harminc kilométer azért mégis csak harminc kilométer. Nem beszélve arról, hogy három nappal …

Leghosszabb futásom: 36 km

Az úgy volt, hogy nagyon ráértem. És ha már olyan nagyon ráérek, gondoltam, futok egy hosszút, csak, hogy valami különleges is történjen mindennapi futásaim közepette. (itt a verseny szezon, de úgy jött ki, hogy eddig sehol sem tudtam elindulni...)
Szombat délelőtt (tegnap) estem neki a távnak, igaz még az indulás előtt egy órával sem voltam biztos az útvonalat illetően. Két tervem is volt, de aztán a simább útat választottam, ha már 36-38 km körülit szerettem volna mindenképp abszolválni, ne nehezzítsem meg a dolgom feleslegesen.

       Tízkor indultam, körülbelül 12 fokban s végül a Zalaegerszeg - Zalacséb - Zalaegerszeg útvonal mellett döntöttem. Az eleje nagyon jól ment, könnyedén tartottam az 5 - 5:20 -as tempót. Tíz kilométer hamar meglett (második legjobb időmmel). Az volt a terv, hogy elfutok valahová és onnan vissza. Tehát 18 kilométernél, bárhol is vagyok, megfordulok. Ez a forduló Zalacséb túloldalán érkezett el. Ekkor már gondban voltam a frissítéssel. (két deci i…