Ugrás a fő tartalomra

#GreatClimateRace, Vancouver 10k

         Ma teljesítettem a vállalt 10k versenyt, amit Vancouverben szerveztek GreatClimateRace néven. A jótékonysági futás lényege, hogy felhívjuk a globális felmelegedésre a figyelmet és ennek érdekében a megújuló energiák használatát népszerűsítsük. A futáshoz nem kellett Vancouverbe utazni, a szervezők létrehoztak egy virtuális versenyt, ahol minden nevező a saját környezetében futhatta meg a vállalt, 2k vagy a 10k távot. There are already runners from France, Australia, England, The Netherlands, Germany, Finland, Portugal, Australia, Hungary, Italy, Grenada, all over Canada and in the United States." Szóval ennyi országból jelentkeztek a futók erre a versenyre. Gyanítom, Magyarországot Mónival mi ketten képviseltük ;-)
Én 10 kilométert futottam, de kéretik nem figyelni az időre, mert itt nem igazán az volt a lényeg, sőt a szervezők arra kérték a futókat, hogy futás előtt és közben és a végén is készítsenek fotókat, egyrészt dokumentáció miatt és hogy a jővőbeni versenyek helyszínét könnyen kiválaszthassák. Nos azt írta a szervező, hogy: "
Mónival közös fotó a futás előtt.
Mosolyogva készülnek a fotók a dokumentáció miatt is és azért is mert nem minden nap fut az ember együtt vancouveri futókkal és a világ más táján futó emberekkel ;-)Ez a kép féltávnál készült, a belvárosból az aranyoslapi forrásig éppen 5 kilométer. Tehát fotózgattunk is és nem sietve futottuk le a vállalt távot. A pontos adatokat itt találod a movescount.com oldalamon.
10k - 1:05:00m


És a futás végén (Mónika által készített fotó)
Nem értünk körbe, azaz haza, mert azt akartuk, hogy pontos legyen a futás, így amikor a Suunto jelezte a 10k végét megálltunk és elkészítettük a fotókat.

Amit még kötelező megjelentetni:
#GreatClimateRace

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mennyit jelent egy hetes pihenő a futóteljesítményünkben?

Összehasonlítottam futásom adatait az egy hetes pihenés következményeinek igazolására

Az elmúlt héten nem futottam egy métert sem.
Úgy éreztem, szükségem van egy kis pihenőre, sokat futottam és nekem, komoly teljesítményeket sikerült elérnem:

4x a Bazitai hegy megfutása 21 km - 2:10 perc
36 km - a leghosszabb futásom - 3:30 perc
PB - az egyórás futásom 11.87 km, új rekord
PB - 12 perces teszt 2.69 km, új rekord

S e teljesítmények mellett minden másnap 12 km - t futottam, a szokásos körömet. Nem igazán fordítottam figyelmet a pihenésre, s e teljesítmények után is megfutottam másnap a szokásos 12-őt.
Szóval fáradtnak éreztem magam. Úgy éreztem, bárhol, bármikor eltudnék aludni, nehezen mentem le a lépcsőkön, meg ilyesmi... Ezért úgy döntöttem, egy hét pihenőt adok magamnak. Ez éppen egybe esett az áprilisi téllel ;-) így a nagyon zord itélet időben nem futottam... már úgy is elegem volt a sok hidegből!

Az egy hetes pihenőben semmit sem csináltam. (nem helyes!) Többször sétáltam nagyokat,…

In memorian Hári Gyula - 30 km

30 km futás Hári Gyulára emlékezve
Hári Gyula, Zala megye első ultrafutója, aki dobogós volt a Spartathlonon, Nován született. Hatvan éves lenne. Születésnapja alkalmából emlékfutást szervezett Bérces Edit, ultrafutó, világbajnok.
A program úgy alakult, hogy péntek este egy fórumot tartottunk, ahol találkoztam néhány sok (nagyon sok) kilométeres ultrafutóval, akik megosztották Hári Gyulával kapcsolatos emlékeiket az érdeklődőknek.
Másnap, 18-án, szombat délben a novai temetőben tartottunk egy pár perces emlékezést. Sok futó aláírásával díszített fehér szalagot helyeztünk el a sírján.

Sergyán Gábor és jómagam fél kilenckor indultunk útnak szombat reggel, Zalaegerszegről, hogy aztán harminc kilométert megfutva érkezzünk szülőfalumba, Novára. (Pali bácsi, akinek a lábában 256 ezer kilométer van már és 78 éves) korábban indult, tekintettel a lassabb tempójára.
Enyhe izgalommal szedtem a lábam, hisz a harminc kilométer azért mégis csak harminc kilométer. Nem beszélve arról, hogy három nappal …

Leghosszabb futásom: 36 km

Az úgy volt, hogy nagyon ráértem. És ha már olyan nagyon ráérek, gondoltam, futok egy hosszút, csak, hogy valami különleges is történjen mindennapi futásaim közepette. (itt a verseny szezon, de úgy jött ki, hogy eddig sehol sem tudtam elindulni...)
Szombat délelőtt (tegnap) estem neki a távnak, igaz még az indulás előtt egy órával sem voltam biztos az útvonalat illetően. Két tervem is volt, de aztán a simább útat választottam, ha már 36-38 km körülit szerettem volna mindenképp abszolválni, ne nehezzítsem meg a dolgom feleslegesen.

       Tízkor indultam, körülbelül 12 fokban s végül a Zalaegerszeg - Zalacséb - Zalaegerszeg útvonal mellett döntöttem. Az eleje nagyon jól ment, könnyedén tartottam az 5 - 5:20 -as tempót. Tíz kilométer hamar meglett (második legjobb időmmel). Az volt a terv, hogy elfutok valahová és onnan vissza. Tehát 18 kilométernél, bárhol is vagyok, megfordulok. Ez a forduló Zalacséb túloldalán érkezett el. Ekkor már gondban voltam a frissítéssel. (két deci i…